S5 Blogazine - шаблон joomla Авто
Za gluimce

Seminar za glumce

RADIONICE ALEKSANDER TEHNIKE ZA GLUMCE

 

FEBRUAR 10/11. i 24/25.

 

Postoji razlog zašto je Aleksander tehnika jedan od oblika treninga pokreta koji mnoge dramske škole zahtevaju od studenata. To je izuzetna praksa integracije tela i uma koja je primenjiva na mnogim nivoima glumačke prakse. Ako razgovarate sa nastavnikom Alekander tehnike, on će vam pričati o lakoći kretanja i efikasnosti - izuzetno važnim komponentama kada je u pitanju gluma. Alekander tehnika je vrsta treninga pokreta koji glumce uči da pripreme svoje telo (i fizički i mentalno) za predstojeće uloge. Tehnika koristi alate za opuštanje, vežbe disanja i fizičke vežbe da bi vas učinila svesnim kako se krećete i razmišljate. Cilj je da se oslobodite napetosti, prepoznate (lose) i razvijete dobre navike, uspostavite telesnu svesnost i steknete razumevanje svakog pokreta vašeg tela - kako na sceni tako i tokom dana. Glavni akcenat u radu na predstojećim radionicana u februaru u Beogradu odnosiće se na uočavanje nesvesnih, fizičkih navika koje smo razvili. Većina ovih navika uključuje hroničnu napetost ili prenaprezanje/grč—ulaganje više napora nego što nam je zaista potrebno. Iskustveno gledano, takvo ponašanje ima veliki uticaj na naš neuromišićni sistem.

„Napeti mišići formiraju neku vrstu oklopa za telo koje koristimo da se zaštitimo od nadolazećih emocionalnih talasa kojima smo stalno izloženi“, objašnjava Endru Vud (Endrew Wood Acting Studio), dodajući da je to velika problem za glumce. „Moramo da budemo emocionalno dostupni impulsima koje nam upućuju naši partneri na sceni, a oklop, (ta) hronična napetost, ometa ovaj proces,“ kaže on. „Ne možemo očekivati da ćemo moći samo da pritisnemo prekidač i deaktiviramo oklop kada to želimo – ili barem ne bez neke obuke. Upravo je obuka sa ovim ciljem jedna od najvrednijih stvari koje Aleksander tehnika može da ponudi glumcu: sposobnost da se svesno promoviše fizička otvorenost i prijemčivost, što ide ruku pod ruku sa emocionalnom otvorenošću i ranjivošću.”(izvor: beckatage.com)

 

 

CENA RADIONICA:

10. ili 24.februar - jednodnevna radionica u trajanju od 3 sata 40 evra (18-21h,UK Parobrod)

10/11.februar ili 24/25.februar - dve dvodnevne radionice u trajanju od po 6 sati 65 evra (18-21h,10-13h)

oba vikenda - ukupno 12 sati150 evra (10/11.1. i 24/25.2)

ONLAJN PRIJAVA: https://forms.gle/dVSHBQvQ5T7jho3bA

* svi polaznici dobijaju sertifikat o pohađanju radionce i broju sati

 

 

 

Dobrodošli,

N.Jović

Natalija Jović, nastavnik AT-a i osnivač centra

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Tel. 0d638706393
PREDAVAČ: Natalija Jović je 2004. godine diplomirala na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, Srbija, odsek flauta. 2012. godine završila je specijalističke studije na Katedri za solfeđo i muzičku pedagogiju odbranivši rad na temu Evaluacija primenjivosti Aleksander tehnike u radu sa muzičkim izvođačima, gde iste godine upisuje doktorkse studije. Za nastavnika Aleksander tehnike školovala se u Budimpešti. Višegodišnji je autor i realizator seminara stručnog usavršavanja nastavnika u muzičkim školama koji su bili odobreni od strane Zavoda za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja. Pedagoškim radom u svojstvu nastavnika flaute bavi se od 2004. godine. Naučne radove objavljuje u časopisima od nacionalnog značaja. NJena monografija Aleksander tehnika i primarni instrument publikovana je od strane Zadužbine Andrejević u biblioteci Specialis.


 

 

 

PRIJAVA ZA SEMINAR


Pročitano 5816 puta

HARMONIJA

ALEKSANDER TEHNIKA - Alexander technique 
„Kakvo je čudo čovek! Tako uzvišenog rasuđivanja! Tako beskrajno vešt! Oblika i pokreta tako izražajnih i dostojnih divljenja! Kretanja tako nalik na andjela! Razumevanjem tako nalik na Boga! Lepota sveta! Uzor svega života!”
Šekspir, Hamlet

BLOG

"Slobodan izbor je: moć da donesemo odluku zasnovanu na razumu i rasuđivanju, a ne na strahu ili navici!"

Opširnije...
STUDIO


Individualni časovi

PRIJAVI SE

 • Natalija Jović
  Natalija Jović, sertifikovani profesor Aleksanderove rehnike Rođena je u Beogradu.…
 • Članci
  Aleksanderova tehnika na Kolarcu, opširnije... Mape, baloni i kifledecaDANAS, mart…
 • Ana Madjari Bek
  Profesorka Ana Madjari Bek (Anna Magyari Beck) bavi se Aleksander…
 • Seminar za glumce
  RADIONICE ALEKSANDER TEHNIKE ZA GLUMCE FEBRUAR 10/11. i 24/25. Postoji…
 • Knjige
  ALEKSANDER TEHNIKA I PRIMARNI INSTRUMENT Monografija predstavlja izlaganje pedagoškog pristupa…

Guests Online

Ko je na mreži: 8 gostiju i nema prijavljenih članova

Serbian
English
German
Italian
Russian

facebook facebook