S5 Blogazine - шаблон joomla Авто
Natalija Jović

Natalija Jović

Natalija Jović, sertifikovani profesor Aleksanderove rehnike

Rođena je u Beogradu. Osnovne studije na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu završila je 2004. godine na duvačkom odseku i stekla zvanje muzički izvođač-flautista. U periodu od 2006-2009. školovala se za nastavnika Aleksander tehnike u Budimpešti kod profesorke Ane Mađari Bek (Anna Magyari Beck). Specijalističke studije završila je 2012. godine na FMU u Beogradu na odseku Muzička pedagogija. Specijalistički rad "Evaluacija primenjivosti Aleksander tehnike kao metode unapređenja muzičkog izvođenja:teorijski i empirijski pristup" odbranjen je 17.09.2012. godine i ocenjen najvišom ocenom. U periodu od 2009-2014. Natalija je kao autor realizovala seminare Aleksander tehnike za stručno usavršavanje nastavnika u muzičkim školama koji su bili odobreni i sertifikovani od strane Zavoda za unapređenje obrazovanja i vaspitanja. Bila je korealizator u dva projekta sa kolegama Bobanom Stojanovim (www.akademijaznanja.rs) i Draganom Nešić (www.dragananesic.co.nr). Kao predavač i nastavnik Aleksander tehnike sarađivala je sa Udruženjem muzičkih i baletskih pedagoga Federacije Bosne i Hercegovine, Udruženjem flautista Banjaluka, Body Mapping Summer course asocijacijom u Mađarskoj, Akademijom umetnosti u Novom Sadu (A-fest).

Kao nastavnik Aleksander tehnike usvršavala se radeći sa Iren Nemth, Richard Brennan, Yehuda Kuperman, Rivka Kohen, Selma Gokcen, Judith Kleinman, Avi Granit, Yael Tam.

Njeni članci o Aleksander tehnici publikovani su časopisima Zdraviji život, Sensa, Bilje i zdravlje, Danas, Politika (Magazin). Intevjui su emitovani na RTS-u, Happy televiziji, SOS kanalu. 

Seminare za građanstvo, trudnice i muzičare realizuje u saradnji sa Kolarčevim narodnim univerzitetom u Zadužbini Ilije Kolarca. 

Predsednik je udruženje Body Mind Retreat koji se bavi promocijom holističkog pristupa zdravim navikama življenja. 

Trenutno je na doktorskim studijama Muzičke pedagogije. Svoje naučne radove izlaže na Pedagoškom forumu scenskih umetnosti. Priređen specijalistički rad, naučna monografija pod nazivom Aleksander tehnika i primarni instrument publikovana je od strane Zadužbine Andrejević u biblioteci Specialis. 

Za sve bliže informacije Nataliju možete kontaktirati putem KONTAKT forme na našem sajtu i putem telefona 063 870 6393.

Natalija Jović

Pročitano 7506 puta

HARMONIJA

ALEKSANDER TEHNIKA - Alexander technique 
„Kakvo je čudo čovek! Tako uzvišenog rasuđivanja! Tako beskrajno vešt! Oblika i pokreta tako izražajnih i dostojnih divljenja! Kretanja tako nalik na andjela! Razumevanjem tako nalik na Boga! Lepota sveta! Uzor svega života!”
Šekspir, Hamlet

BLOG

"Slobodan izbor je: moć da donesemo odluku zasnovanu na razumu i rasuđivanju, a ne na strahu ili navici!"

Opširnije...
STUDIO


Individualni časovi

PRIJAVI SE

 • REFERENCE NAUČNIH RADOVA
  REFERENCE NAUČNIH RADOVA: Jović, N. (2011). Aleksanderova tehnika i unutrašnji…
 • Lične priče
  Danijela Bajić “Imam veliko zadovoljstvo da kazem par reči o…
 • Članci
  Aleksanderova tehnika na Kolarcu, opširnije... Mape, baloni i kifledecaDANAS, mart…
 • Seminar za glumce
  RADIONICE ALEKSANDER TEHNIKE ZA GLUMCE FEBRUAR 10/11. i 24/25. Postoji…
 • Aleksander tehnika studio
  Mesto gde se održavaju individualni časovi Aleksander tehnike nazivamo Studio.…

Guests Online

Ko je na mreži: 29 gostiju i nema prijavljenih članova

Serbian
English
German
Italian
Russian

facebook facebook